Spiegelfolie

Spiegelfolies zijn de ideale Privacy folie, aangezien deze folies ervoor zorgen dat er van buitenaf geen inkijk mogelijk is terwijl er van binnen wel gewoon naar buiten gekeken kan worden. Dit wordt ook wel een ‘one-way vision’ effect genoemd.

Vanaf nu kunnen uw gordijnen overdag weer open, en die strook matglas kan van het raam zonder dat u het gevoel heeft dat u in een etalage zit. Ook uw inboedel is hierdoor beter beschermt tegen nieuwsgierige en grijpgrage gluurders. Bovendien zijn al onze spiegelfolies ook zonwerend en blokkeren 99% van de UV-stralingen en warmte-stralingen.

Een superdun metaal-laagje dat verwerkt zit in de spiegelfolie zorgt dat het invallende licht weerkaatst wordt. Hierdoor ontstaat het spiegel-effect. Let wel op: De zijde van het raam dat spiegelt is dus de zijde waar het meeste licht op valt. Normaal gesproken is dit altijd de buitenzijde van een raam, omdat dag-licht nou eenmaal veel feller is dan kunstmatige verlichting (zelfs op grijze dagen of bij schemering). Echter wanneer het buiten donker wordt, bieden de spiegelfolies dus geen privacy meer. Daarom wordt wel aangeraden om s’avonds altijd nog de gordijnen dicht te doen.

Kijk bij onze veelgestelde vragen in welke situaties spiegelfolies het beste te gebruiken zijn, en wanneer deze misschien juist afgeraden worden. Bij twijfel kunt u altijd contact met ons opnemen, of een sample-pakket bestellen.