Infinity Mirror

Een Infinity Mirror is een kunstobject waarbij de combinatie van een spiegel, een lichtbron (standaard ledstrips, maar kan elk soort licht zijn) en een halfdoorlatende spiegel voor een bijzonder tunnel-effect zorgt. Ook al is het geheel niet meer dan een paar centimeter dik, het lijkt net of je meters de diepte in kan kijken; vandaar de naam ‘Infinity Mirror’.

Hoe werkt een Infinity Mirror?

Infinity Mirror schematisch

Om de werking van een Infinity Mirror beter te begrijpen, is het schema hierbij erg handig:

Het licht dat door het LED-lampje wordt verspreid, bereikt de halfdoorlatende spiegel. Een deel van dit licht komt hierdoor naar buiten, waardoor wij het originele LED-lampje zien. Echter wordt ook een deel van het licht teruggekaatst, en bereikt de spiegel aan de achterzijde. Daar wordt het licht wederom weerkaatst en bereikt voor de tweede keer de halfdoorlatende spiegel. Hierdoor lijkt het of we een tweede LED-lampje zien, maar het is enkel het spiegelbeeld van hetzelfde lampje. Dit herhaalt zich vervolgens nog een aantal maal, totdat het licht dat weerkaatst wordt te zwak is om nog door het blote oog gezien te worden. Hoe diep dit effect wordt licht aan de felheid van de lampen, en aan de afstand tussen de spiegel en de halfdoorlatende spiegel.

 

Zelf een Infinity Mirror bouwen?

Infinity Mirrors zijn relatief simpel te bouwen en daardoor erg populair onder doe-het-zelfers en hobbyisten. In essentie heb je enkel nodig:

En ten slotte nog een frame om deze verschillende delen te verbinden. Dit kan een simpel foto-lijstje zijn, of een zelfgebouwde frame.

Een halfdoorlatende spiegel kan zelf geproduceerd worden door simpelweg onze spiegelfolie te plaatsen op een (Plexi-)glas-plaat. Hierbij raden wij de standaard spiegelfolie aan, zowel de PRO als Budget zijn hiervoor geschikt. Hoewel beide varianten hetzelfde effect geven, zit het verschil in de kwaliteit en de levensduur van het materiaal.

Ook zijn er professionele halfdoorlatende spiegels of confrontatiespiegels te koop. Deze zijn in de fabriek geproduceerd, maar wel erg prijzig. Als wijze van tussenweg bieden wij Confrontatie-spiegels aan. Hierbij hebben wij vooraf de Spiegelfolie reeds gemonteerd op een plexiglas plaat.

Hoewel het principe éénduidig en simpel is, kunnen Infinity Mirrors in veel uiteenlopende en complexe projecten verwerkt worden. Zo worden ze toegepast in tafels en wand- en plafonddecoratie. Ook is het gebruik van een Infinity Mirror een ideale display voor de promotie van producten.

 

Onze Service

Wij bij Raamspiegel experimenteren zelf ook veel met Infinity Mirrors en hebben inmiddels de nodige kennis en ervaring. Mochten er opmerkingen, vragen of onduidelijkheden zijn, gaan we hier graag over in gesprek. Ben je opzoek naar een partner voor het produceren van Infinity Mirrors voor welk doeleinde dan ook, neem dan graag contact met ons op via het contactform.

Vind je het leuk om met Infinity Mirrors te knutselen, en zou je er wel wat meer mee willen doen? Wij vinden het altijd leuk om ideeën en enthousiasme uit te wisselen, dus kom gezellig een keertje klussen in onze loods in Amsterdam.

Share